logo-buyshaven-blauw 3
wp-20170527-006-2

PASSANTEN KNZ&RV BUYSHAVEN

Hartelijk welkom in de Buyshaven van de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging.

WELKOM

De KNZ&RV is de oudste watersportvereniging van Nederland (opgericht in 1847) en is gevestigd in Muiden en Enkhuizen. ‘De Koninklijke’ is een vereniging met een lange historie, mooie tradities en springlevend!

De Koninklijke is actief betrokken bij tal van nationale en internationale zeil- en roeiwedstrijden, en ook bij meer recreatieve zeil- en roeitochten in binnen- en buitenland.

20190817-095328

DE HAVEN - 52°41'52.1"N 5°17'05.7"E

Het havenkantoor van de Buyshaven bevindt zich op de eerste verdieping van het havengebouw. Indien de havenmeesters (Chris Verberne of Erik Scholten) niet aanwezig zijn kunt u telefonisch contact met hen opnemen: 06 3013 6854 of via VHF 31.

In overleg met de havenmeester krijgt u een plekje aan één van de nieuwe steigers in het buitengedeelte, pal achter de Gependam, waar het hartje zomer heerlijk koel is en met een prachtig uitzicht over het Krabbersgat; of ‘binnenin’ waar u -ook als er wat meer wind staat- heerlijk beschut ligt. U kunt de ligplaats gebruiken tot het middaguur. Wilt u langer blijven dan één nacht of zelfs voor langere tijd uw schip in de Buyshaven laten liggen, neemt u dan contact op met de havenmeester.

De Buyshaven is één van de havens van de Koninklijke. Wij hechten aan tradities en verzoeken u daarom vriendelijk om uw nationale vlag vóór zonsondergang neer te halen.

buyshaven-vlaggenmast

FACILITEITEN IN DE HAVEN

Het gebruik van het moderne sanitair, elektra, water en onze KPN Wifi Hotspot is bij het liggeld inbegrepen. De toiletten en douches zijn 24 uur per dag geopend en bevinden zich op de begane grond van het havengebouw. Hier vindt u ook de wasruimte.

Tussen al het groen van de Buyshaven ligt de Kombuys: een markant gebouwtje dat door passanten vrij gebruikt kan worden en waar u zelf uw drankjes afrekent op basis van vertrouwen. Tegen een kleine vergoeding is de Kombuys te huur voor zeilverenigingen of nautisch gerelateerde bijeenkomsten. Er is een aantal barbecues die -in overleg met de havenmeester- gratis gebruikt kunnen worden. Zo kunt u in de ondergaande zon die heerlijke dag op het water nog een beetje verlengen…

Om de volgende ochtend aangenaam te beginnen kunt u broodjes bestellen, die ’s morgens door de plaatselijke bakker worden bezorgd.

Er zijn ook gratis leenfietsen (met versnellingen!) beschikbaar waarmee u in een mum van tijd naar het centrum fietst. En vanwege de grote vraag voor maximaal 2,5 uur per leenbeurt.

De haven beschikt over een vuilwaterstation voor bilge- en oliehoudend afvalwater. Voor gebruik graag even melden bij de havenmeester. De afvalcontainers en glasbak staan tegenover het havengebouw. Gasflessen zijn te koop bij de havenmeester. Het grote havenparkeerterrein is omheind en beveiligd middels camera’s.

Kijkt u voor een volledig overzicht op de pagina Faciliteiten Buyshaven .

IN DE OMGEVING

Enkhuizen is een historische havenstad. Eeuwenlang werd het stadsbeeld bepaald door een grote vloot van vissers- en VOC-schepen. De oude binnenstad en het Zuiderzeemuseum geven hiervan nog een prachtig tijdsbeeld.

Enkhuizen biedt een ruime keuze aan goede restaurants, gezellige cafés en (watersport-) winkels. Het centrum van Enkhuizen en het treinstation liggen op minder dan 10 minuten wandelen van de Buyshaven. Een ideaal punt voor opstappers!

En mocht u uw vaartocht in zuidelijke richting voortzetten, dan bent u natuurlijk van harte welkom in de andere haven van de Koninklijke: onze jachthaven in Muiden.

muiden-lucht-overview-2

BUYSHAVENCOMITE

In de Buyshaven worden door het Buyshavencomité vele activiteiten georganiseerd, zoals borrels en zeiltochten. Ook is hier het jeugdzeilen in opkomst. De Koninklijke organiseert onder andere de Flevo Race, het wereldkampioenschap 8 Meter klasse en de 4-uurs race vanuit de Buyshaven.

DE KONINKLIJKE

Bent u geïnteresseerd in het lidmaatschap van de Koninklijke? Nieuwe zeilers en roeiers nodigen we van harte uit om zich te oriënteren op het lidmaatschap. Als u meer wilt weten over zeiltrainingen voor jong en oud, jeugdzeilen op de ‘Philippine’, wedstrijd- en toerzeilen, onze roeivloot, wedstrijd- of toerroeien, de walactiviteiten en de Vereeniging, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Koninklijke. Zij helpen u graag verder. Voor een impressie van onze activiteiten kijkt u gerust verder op de verschillende pagina's van deze website. 


CONTACT

Voor de contactgegvens van de havenmeester kijkt u op de pagina Contact Vereniging Buyshaven. En voor het secretariaat op de pagina Contact KNZ&RV.

 

 

wp-20170527-006-2