logo-buyshaven-blauw 3

Omgeving

Enkhuizen is een historische havenstad, vrijwel geheel omsloten door water. Eeuwenlang werd het beeld bepaald door een enorme vloot van vissers- en VOC-schepen. Tegenwoordig wordt Enkhuizen vooral bezocht door de recreatievaart. Wij hopen dat u een bijzonder mooie tijd zult hebben in deze prachtige VOC stad!
 
In Enkhuizen is altijd wat te zien en te doen. Hieronder een paar voorbeelden:

ankertje-enkhuizen

Enkhuizen centrum

In het historische centrum van Enkhuizen vindt u allerlei leuke winkeltjes, terrasjes, café's en restaurants. 

zuiderzeemuseum-enkhuizen-lanceert-app

Het Zuiderzeemuseum

In 1932 sloot de Afsluitdijk de Zuiderzee af en kregen de twee
binnenmeren de naam IJsselmeer en Markermeer; het gedeelte buiten de dijk hoorde voortaan bij de Waddenzee. Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van dit gebied. De thema’s water, ambacht en gemeenschappen staan centraal. In het buitenmuseum met historische gebouwen en het binnenmuseum met thematische tentoonstellingen wordt dit verhaal zichtbaar gemaakt.

entreegebouw

Sprookjeswonderland

Breng een betoverend bezoekje aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dit kleinschalige sprookjespark is een ideaal dagje uit voor gezinnen of grootouders met kleine kinderen. Gluur binnen bij de huisjes van het kabouterdorp. De bakker rolt zijn deeg en dokter Struikelbaard houdt spreekuur voor zijn patiënten. In het Sprookjesbos ontmoeten bezoekers veel bekende sprookjesfiguren. Van Hans en Grietje tot Sneeuwwitje en Klein Duimpje: ze zijn er allemaal!

20558aeed9d3a51669ba77b9c5c05db2-de-dromedaris-in-enkhuizen

De Drommedaris

De Drommedaris (1540) is een van de bekendste gebouwen van Enkhuizen en is de zuidelijke toegangspoort van het oude gedeelte van Enkhuizen. Het is gebouwd als verdedigingsbouwwerk bij de ingang van de haven. Tegenwoordig is 'De Drom’ een multifunctioneel centrum dat activiteiten biedt zoals zang, dans, muziek, lezingen, cabaret, toneel en film.

binnenkant-recreatiebad-enkhuizerzand

Recreatiebad Enkhuizerzand

Recreatiebad Enkhuizerzand is een multifunctioneel zwembad waar men als zwemliefhebber prima kan gaan sporten of ontspannen, het is overzichtelijk, kindvriendelijk, rolstoeltoegankelijk, een echt familiebad. Het zwemwater is van hoge kwaliteit en voldoet aan de huidige milieu eisen.