logo-buyshaven-blauw 3
muiden-lucht-overview-2

Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging

De KNZ&RV is de oudste watersportvereniging van Nederland, opgericht in 1847, en is gevestigd in Muiden en Enkhuizen. De ‘Koninklijke’ is een vereniging met een lange historie, mooie tradities en springlevend! De Koninklijke is actief betrokken bij tal van nationale en internationale zeil- en roeiwedstrijden, en ook bij meer recreatieve zeil- en roeitochten in binnen- en buitenland.

De havens

De Koninklijke heeft twee havens: de haven in Muiden, tegenover het roemruchte Muiderslot en met een prachtig zicht op het Markermeer en het Forteiland Pampus; en de Buyshaven in Enkhuizen, vlakbij het historische centrum en direct gelegen aan het IJsselmeer.

knz-rv-seinvlaggen-en-optimist

Lid worden van ‘De Koninklijke’

De Koninklijke is een vereniging met actieve leden en betrokken bij vele initiatieven op watersportgebied, zowel nationaal als internationaal. Het predicaat ‘Koninklijk’, dat al in 1852 aan de Vereeniging is verleend, schept verplichtingen. Het lidmaatschap van de Koninklijke is dan ook niet vrijblijvend: we hebben een naam hoog te houden. Aan het lidmaatschap zijn enkele voorwaarden verbonden, die we graag toelichten als u op de Sociëteit bent om te kijken of de Koninklijke bij u past en vice versa.

Buyshavenliggers, zeilers en roeiers nodigen wij van harte uit om zich te oriënteren op het lidmaatschap van de Koninklijke. Als u meer wilt weten over zeil- en roeitrainingen, de ‘Philippine’, onze roeivloot, de instructeurs, de vereniging zelf of het lidmaatschap, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van de Koninklijke. Zij helpen u graag verder. Uiteraard kunt u ook kijken op onze website www.knzrv.nl voor alle activiteiten en informatie.