logo-buyshaven-blauw 3

NED | Zeilwedstrijden augustus

Geplaatst op 24-06-2021  -  Categorie: Algemeen

Beste Buyshavenliggers,

Deze week (week 25) is er een finale toestemming gegeven vanuit de gemeente Enkhuizen om zowel de Flevo Race als het 8mR WK te mogen laten doorgaan. Eindelijk en gelukkig nog op tijd!

FLEVO RACE

Dat betekent dat we van vrijdag 20 tot en met zondag 22 augustus aanstaande de Flevo Race organiseren vanuit de Buyshaven. We rekenen op een grote opkomst want voor velen zal het de eerste zeilwedstrijd van het seizoen zijn.

WK 8mR KLASSE - GEANNULEERD

Helaas is inmiddels het WK 8mR geannuleerd.

[Vervolgens is er van zaterdag 28 augustus tot en met zaterdag 4 september het unieke WK voor de 8mR klasse. Wij verwachten tussen de 15-20 deelnemers. Prachtige jachten van een meter of 15 zullen strijden om de wereldtitel. De schepen zullen aan de Q-steiger worden gelegd. De deelnemers komen vanuit heel Europa. De moeite waard om het te komen bekijken.]

HAVEN & TERREIN

Er zal bij de Kombuys een tweetal tenten worden opgesteld die voor beide wedstrijden blijven staan. Vlak bij het havenkantoor komt een porto-cabin voor het wedstrijdsecretariaat. Ook zullen er, net zoals bij de vorige Flevo Race, een aantal foodtrucks aanwezig zijn. Voorafgaand en gedurende de zeilwedstrijden zal het in de haven maar ook op het parkeerterrein druk zijn. Alvast dank voor uw begrip.

Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u bij de havenmeesters terecht of een mailtje sturen naar neliez.[antispam].@knzrv.nl.  

Marc van Bemmel,
Commissaris Zeilen KNZ&RV