logo-buyshaven-blauw 3

NED | Jeugdzeilen Buyshaven

Geplaatst op 24-06-2021  -  Categorie: Algemeen

Sinds twee jaar organiseren een aantal Buyshavenliggers onder leiding van Tjarda Adema-Platvoet en samen met alle ouders van wie de kinderen meezeilen, het Jeugdzeilen bij de Buyshaven. Voor en door Buyshavenliggers.

Ons doel: plezier in de watersport en het samenzijn op en rond het water. Uiteraard worden ook de schippers-en zeilvaardigheden van de kinderen aangeleerd en verbeterd!

MATERIAAL & VEILIGHEID

Afgelopen winter is door Hans de zeecontainer helemaal omgebouwd tot (gedeeltelijk) Optimistenloods en in het najaar hebben mijn dochters en ik de tuigjes van de Optimisten weer in topconditie gebracht. We hebben ook enkele "vlindertuigjes" voor de echte beginners.

Wij hebben gratis de beschikking over drie Vereenigingsoptimisten van de KNZ&RV en de boot van de havenmeester. Ook stellen ouders zichzelf met rubberboot beschikbaar. We gaan namelijk nooit met ‘maar’ één motorboot het water op in verband met veiligheid.

INSTRUCTEURS

Zelf ben ik gediplomeerd zeil-instructeur (jeugd)zwaardboot en kielboot zeilen. Tevens in bezit van de nodige vaarbewijzen en het rescuebewijs van het Watersportverbond.

Is jouw mama of papa ook instructeur en zou die het leuk vinden om ook les te geven? Laat haar of hem dan even contact met mij opnemen.

LESSEN

Ons vaargebied is meestal "achter de palen". Vanaf de haven gezien rechts van het pontje naar het Zuiderzeemuseum.

Veel kinderen hebben de beschikking over een eigen Optimist en varen daarin mee met de lessen. Bij meer aanmeldingen dan verenigingsboten wisselen we gedurende de lessen regelmatig. Voordat we het water opgaan is er uitleg op de kant.

Je (groot)ouders helpen in ieder geval bij het op- en aftuigen, in en uit het water halen van de boten.

LUNCH

We eten tussen de middag gezamenlijk bij de Kombuis. Meestal maken we een gezamenlijke pot, waarmee een ouder de boodschappen doet en samen met andere ouders de lunch ter plekke verzorgt. In verband met corona is het even afwachten hoe het dit keer mag verlopen.

AANMELDING

De lessen zijn toegankelijk voor alle kinderen (en kleinkinderen) vanaf 7 jaar met minimaal zwemdiploma A, op de haven. Wel graag van te voren aanmelden bij mij via amedaadrajt.[antispam].@gmail.com. Bij aanmelding krijg je meer informatie over kleding, veiligheid etc.

Eenmaal op les, dan voegen we je toe aan de appgroep (als je dat wilt) en blijf je van alles op de hoogte!

De data zijn de volgende zondagen tussen 10.00 uur en ca. 16.00 uur:
Zondag 27 juni, 5 september en 19 september

Doe je mee?

Hartelijke groet,
Mede namens alle ouders en kinderen die al deelnemen

Tjarda